Steiger

De ene steiger is de andere niet. Het is dan ook belangrijk dat wanneer je een steiger gaat kopen of huren je eerst goed kijkt welk model je nodig hebt. Doorgaans zijn er een aantal steigers die we van elkaar kunnen onderscheiden op basis van waar ze voor gebruikt kunnen worden:

Steiger
  • de kamersteiger
  • de rolsteiger
  • de steiger op maat

De rolsteiger

Een rolsteiger is meestal bedoeld voor buiten het huis. Waar dit mee te maken heeft is de wielen. Onder een steiger zitten meestal wielen zodat deze gemakkelijk te verplaatsen is wanneer nodig. Maar wanneer wielen onder zitten dan moet je deze natuurlijk ook wel vast kunnen zetten. Daarvoor heeft de rolsteiger een speciaal systeem waarmee het mogelijk is de wielen vast te zetten ook al is dit op verschillende hoogten, want wanneer een steiger buiten staat moet dat. De ondergrond is buiten meestal niet overal even hoog. Dat wil zeggen dat de wielen op verschillende punten moeten kunnen worden vastgezet. Bij de rolsteiger kan dat. 

Een rolsteiger is meestal tussen de vier en tien meter hoog, afhankelijk van het model dat je kiest. Dat is heel anders dan de kamersteiger.

Steiger

De kamersteiger

Een kamersteiger is bedoeld voor binnenshuis. Het is een steiger die vaak maximaal vier meter hoog is. Daarom hoef je niet gezekerd te zijn wanneer je werkt op deze steiger. Dit model is vooral bedoeld om bijvoorbeeld te behangen of te verven zonder geklooi met een ladder. Dat werkt een stuk fijner en is beter voor je lichaam.