Als je de levensduur van je waterdichte dames regenlaarzen wilt verlengen na een lange periode van gebruik, is het aan te raden om enkele conserveringstechnieken uit te voeren. Voor lederen onderdelen wordt aanbevolen om regelmatig een conditioner aan te brengen, om blijvende peeling en barsten te voorkomen. Het is echter een vergissing om jouw lichaamsbevochtiger of haarconditioner aan te brengen. Gebruik alleen producten die worden aanbevolen door de fabrikant van jouw dames regenlaarzen, je hebt immers geïnvesteerd in kwaliteitsschoenen en je wilt hun duurzaamheid niet bederven met ongeschikte producten.

Waterbestendig

Voor ondoordringbare gebieden bestaat de mogelijkheid om de waterdichtingsoplossing opnieuw aan te brengen. Deze stof is een soort gel die met een schone, droge doek over de gehele stof moet worden uitgesmeerd. Laat het vervolgens volledig drogen bij kamertemperatuur en op een luchtige plaats. Verwijder tot slot eventuele overtollige gel van het materiaal.

Beschermen

Als je huisdieren in huis hebt, vooral degenen die graag met schoenen spelen, bescherm dan je regenlaarzen. Laat ze niet achter in de hoeken van het huis of op plaatsen waar jouw huisdier ze gemakkelijk kan oppakken. Een diepere beet of kras is voldoende om water binnen te laten. Hetzelfde geldt als je gaat kamperen. Laat je regenlaarzen niet buiten de tent staan, zodat je niet zonder wakker wordt.

Gebruik

Het klinkt tegenstrijdig, maar een goede manier om je regenlaarzen waterdicht te houden, is door ze af en toe te dragen. Als ze te lang worden bewaard, vergeet je misschien zelfs het noodzakelijke onderhoud aan lederen onderdelen of gevoeligere gebieden. Het ideaal is altijd om een ​​goede check te doen voordat je een trekking of trektocht boekt.

Respecteer de instructies van de fabrikant

Als je comfort en bescherming wilt, zijn waterdichte regenlaarzen ideaal. Je moet echter ook jouw deel doen. Weet jij hoe? Houd je teennagels kort om te voorkomen dat de voorkant van je schoenen gaat rafelen.

Een andere tip is om kwaliteitssokken te dragen om de natuurlijke wrijving van de voet met de binnenste weefsels te beschermen. Respecteer ten slotte het gewicht en de lengte van de gebruiker zoals aangegeven door de fabrikant. Het heeft geen zin om de grenzen te verleggen en het mooiste model te krijgen als het niet geschikt is voor de fysieke grootte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *