Wat een design lamp voor je interieur kan doen

Ben je je huis aan het inrichten of op zoek naar items die je huis helemaal afmaken? Vergeet dan vooral de verlichting niet! Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar een design lamp kan echt de hele sfeer in de ruimte veranderen. Ten eerste is het type verlichting dat je gebruikt belangrijk voor de hoeveelheid licht die je wilt creëren, en daarnaast is de het ontwerp van de lamp zelf van grote invloed op hoe het licht verdeeld wordt over de ruimte. Als je bijvoorbeeld voor een design lamp kiest met een kap van bruin melkglas, dan wordt het licht automatisch veel warmer, terwijl als je voor een transparante kap kiest het licht koeler oogt. Natuurlijk kun je experimenteren met de verschillende soorten peertjes die er bestaan. Elk peertje heeft een eigen kleur en geeft een ander soort licht. De kap die er omheen zit heeft echter ook veel invloed en dus gaat het vooral om de combinatie van deze twee dingen.

De invloed van een design lamp op de sfeer

Het eerste wat mensen doorgaans uitzoeken als ze hun huis (opnieuw) inrichten is een bankstel of stoelen. Dit is de basis voor een interieur, en begrijpelijk dat ze zich daarop richten. Een design lamp kan echter prima als uitgangspunt worden genomen om je huis mee in te richten, zeker als je een uitgesproken kleur kiest of een heel opvallend materiaal… De invloed van een opvallende lamp in het midden van de ruimte is groot, en je zult merken dat je dan in de rest van je interieur minder accessoires hoeft te gebruiken om het gezellig te maken. Bovendien wordt de ruimte direct knusser als je een mooie design lamp ophangt ten opzichte van wat simpele peertjes of spots. Het is echt zonde om automatisch voor de meest simpele lampen te kiezen, want ze kunnen zóveel voor de sfeer in huis doen!

Hoe kies je de juist design lamp?

Wil jij ook een gave eyecatcher aan het plafond hangen en daarmee je interieur naar een hoger level tillen? Goed idee, maar hoe kies je de juiste lamp? Allereerst moet je meten hoe hoog het plafond precies is. Als de ruimte niet zo hoog is kun je als vanzelfsprekend geen gigantische lamp ophangen. Kies in dat geval voor een breder model dat je relatief dicht op het plafond kunt hangen en waarbij het licht ook aan de zijkanten goed schijnt. Heeft de ruimte een redelijk hoog plafond? Geluksbal, dan kun je werkelijk elke design lamp ophangen die je maar wilt. Let daarbij vooral op het materiaal. Rotan past goed in een interieur met natuurlijke materialen en veel groen, metaal oogt heel modern en soms wat kil en hout doet het eigenlijk goed in elk interieur. Laat het formaat van de hanglamp afhangen van de grootte van de ruimte, en je kunt de plank eigenlijk niet misslaan. Je zult zien dat de juiste lamp de ruimte ontzettend veel sfeer geeft, en het onderdeel verlichting nooit meer als ondergeschoven kindje zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *