TV meubel industrieel

TV meubel industrieel

Tegenwoordig zijn meubels met een industriële look een trend geworden. Het heeft een stoere uitstraling maar staat alsnog erg gezellig in je huis. Bijna alle meubels zijn wel te vinden met een industriële look. Een mooi voorbeeld hiervan is een tv meubel industrieel.Dit is een erg functioneel meubel en is dan ook in alle soorten en maten te vinden. Materiaal dat veel wordt gebruikt bij het maken van een industrieel tv meubel is hout dat wordt gecombineerd met metalen buizen of stangen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van donker hout dat een beschadigde/gebruikte look heeft. De kasten zijn meestal in donkere kleuren te verkrijgen met donker hout en zwarte stangen of buizen. Echter zijn er ook mooie tv meubels industrieel die in een lichte kleur zijn gemaakt. Denk hierbij aan wit geverfd hout met zilveren stangen of buizen.

TV meubel trends

Net zoals in de kledingindustrie zijn er in de meubelbranche trends. Een aantal jaren geleden is de het industriële tv meubel op de markt gebracht en deze is inmiddels razend populair geworden. Met donker hout en een gebruikte look, afgewerkt met stalen buizen die mat zwart zijn gespoten. Dit zijn een aantal andere trends van tv meubels

  • Rechte vormen (geen hoogteverschil in kasten)
  • Donkere kleuren
  • Gebruik van staal/ijzer
  • Technische snufjes erin
  • Makkelijk kabels weg kunnen werken
  • Een ergonomisch verantwoord tv meubel

TV meubel inrichten

Als je eenmaal een mooi industrieel tv meubel hebt aangeschaft kan je deze gaan inrichten. Ten eerste is de kleur van het meubel van groot belang voor de rest van het interieur. Om ervoor te zorgen dat het één geheel lijkt is het slim om de kleuren op elkaar af te stemmen. Komt een donkere kleur hout voor in je interieur? Kies dan voor een kast met donker hout. Heb je juist alleen maar een lichte kleur hout in huis staan? Kies dan voor een lichtere kleur hout. Zo voorkom je dat een meubel ‘op zichzelf’ gaat staan. Vaak zijn industriële (tv) meubels deels open. Soms zitten er ook glazen deurtjes in. Dit zijn ideale plekken om leuke accessoires ten toon te stellen. Denk hierbij aan beeldjes of een fotolijstje. De kleur van het fotolijstje kan je terug laten komen in de andere accessoires. Dit maakt het meubel een stukje gezelliger en het fleurt de boel een beetje op. Ook kan je ervoor kiezen om planten in of op de kast te zetten. De kleur van de vaas of pot waar je de plant in doet kan je weer afstellen op het meubel of op andere accessoires die in of op de kast staan. Pas echter wel op dat het niet te druk wordt met veel planten, beeldjes en/of fotolijstjes. Dit zorgt ervoor dat het meubel rommelig gaat ogen. Zo komt het meubel niet meer tot zijn recht en dat is natuurlijk zonde. Om te voorkomen dat je tv meubel rommelig wordt kun je spulletjes gaan groeperen. Zet een leuk plantje bijvoorbeeld naast een fotolijstje waarin dezelfde kleur terug komt. Om een speels effect te creëren kun je accessoires van verschillende hoogtes en breedtes kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *