De titel zegt het al. In deze blog komen er een paar leuke ideeën voor de tuin aanbod speciaal voor kinderen. Kinderen zijn niet altijd even makkelijk om te vermaken maar als er iets leuks in de tuin staat kun je ze altijd naar buiten sturen en kun ze zich naar uren vertoeven. Zeker in de zomer is een tuin waarin wat leuks staat voor de kinderen heel fijn. Ze kunnen tot het donker ravotten en als het bedtijd is, zijn ze ook echt moe.

Het klassieke speeltoestel

Dit is er een voor in de boeken. Het speeltoestel met het huisje op de bovenkant is echt een klassieker. Je ziet hem in speeltuinen, schoolpleinen maar je kan hem dus ook in de tuin neerzetten. Je hebt grote varianten maar als je een kleine tuin hebt kun je ook voor een simpele versie gaan. Kinderen blijven dit leuk vinden tot een latere leeftijd waardoor het ook nog eens een duurzame koop is. En dat is nodig want het kost wel een paar zakcentjes, maar dan heb je ook wat. Voor sommige tuinen kan het lastig zijn om een groot object kwijt te kunnen. In dat geval is het handig advies te vragen aan een tuinarchitect, die samen met jou kan kijken naar de beste indeling van de tuin en de benodigdheden; big bag ophoogzand , grasmatten, containers.

Zandbak

Voor kleine kinderen is een zandbak ideaal. Ook hiervoor is kan big bag ophoogzand heel nuttig zijn vanwege de grote hoeveelheden zand die in één keer aangeleverd worden. Het kost niet veel en kinderen hebben er heel veel plezier aan. Het enige wat belangrijk is, is de omheining zodat niet de hele tijd onder het zand ligt. Ook is het goed dat het juist wordt aangelegd omdat je het anders later moeilijker weg kan halen.

Een (water)speeltuin

Voor de kinderen is het heel fijn als er een specifieke hoek is waar ze kunnen spelen en wat ze zelf in kunnen richten. Je kan die plek omheinen en zelf de kinderen laten kiezen waar ze mee willen spelen. Het is een hele flexibele manier om een plek te creëren omdat naarmate de kinderen ouder worden, je gewoon het speelgoed kan aanpassen. Dit is iets wat bij een speeltoestel wat lastiger gaat omdat het in de grond staat. In de zelfs een water speeltuin maken, geheel ingericht naar ieders wens. Als je het met meerdere mensen wilt doen, kan je vragen of ze allemaal hun eigen zwembad mee willen nemen bijvoorbeeld waardoor je een soort mini attractiepark organisteert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *