Een huis inrichting is geen eenvoudige klus. Er komt erg veel bij kijken. Zo moet je letten op kleurcombinaties, maar ook vormen en materiaal. Als je zelf je huis in wil richten, dan kan dat soms een overweldigende effect op je hebben. Maar wees gerust, hieronder ga ik wat tips en tricks geven die erg handig zijn. Van beton cire keuken vloeren naar een nieuwe manier om naar muurdecoratie te kijken. Genoeg om te houden met je nieuwe huis.

Keuken

De keuken wordt vaak een beetje verwaarloosd. Het wordt gezien als iets praktisch, wat niet esthetisch hoeft te zijn. Dit is een vergissing want hoe mooier je keuken is, hoe leuker het is om erin te staan. En dingen als een beton cire keuken vloeren hebben, zorgt ook voor veel minder schoonmaakwerk. Zo’n betonnen vloer is namelijk gemakkelijk af te nemen met een doekje, en in tegenstelling tot tegels, blijft er niks op plakken. Ook is het leuk om te spelen met wat je wel en niet op het aanrecht zet. Maak het vooral niet te druk, en speel wat met kleur!

Woonkamer

Ten eerste kan je in de woonkamer veel meer doen dan andere ruimtes. Het is namelijk compleet bedoeld om je er te ontspannen en te genieten. Je kan dus veel bezig gaan met inrichting en design, omdat het praktische doel heel erg afhangt van jezelf. Je hoeft met minder rekening te houden, zoals je bij beton cire in de keuken zou doen. Je kan bijvoorbeeld veel met verschillende kleuren en hoogtes doen, zoals een hele lange lamp, of een heel klein kastje. Dit geeft een speels effect. Het is ook belangrijk om niet alles vol te willen zetten. Kies een stijl en houd het daarbij. Een paar simpele decoratie stukken zijn genoeg. Als je een schilderij ophangt, of een foto, zorg dan dat je ze zo ophangt dat het midden ervan op ooghoogte zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *