Op zoek naar mooie eetstoelen?

Ben jij op zoek naar mooie eetstoelen? Dan is het eerst goed om te bepalen met hoeveel personen je aan de eettafel wilt zitten. Als vuistregel is het aan te raden om 70 cm per persoon aan te houden. Deze 70 cm heb je namelijk nodig om niet met je ellebogen tegen elkaar aan te stoten. Maar welke mooie eetstoelen zijn er allemaal op de markt? Hieronder zullen we een aantal van deze mooie eetstoelen verder uitlichten.

Met armleuning

Ben jij op zoek naar mooie eetstoelen? Dan is het gebruikelijk dat je kiest voor een stoel met armleuning. Deze stoelen zijn over het algemeen het meest gekozen omdat ze enerzijds lekker zitten en anderzijds zeer gebruiksvriendelijk zijn. Veel mensen vinden armleuningen erg fijn waardoor de voorkeur uitgaat naar stoelen met armleuningen. 

Zonder armleuning

Vind je armleuningen toch niet fijn? Of ben je er principieel tegen omdat gasten anders in de stoelen gaan “hangen”, dan kun je ervoor kiezen om eetstoelen te kiezen zonder armleuning. Deze stoelen kun je volledig naar wens samenstellen en zijn qua look vergelijkbaar met de eetstoelen met armleuning. Het enige verschil is dat deze mooie eetstoelen geen armleuning hebben. 

Eetkamerfauteuils

Wil jij toch wat comfortabele stoelen? Dan kun je besluiten om voor eetkamerfauteuils te kiezen! Deze fauteuils bieden enorm hoog zitcomfort, maar hebben zeker een valkuil. Omdat de stoelen zo enorm lekker zitten, is er een kans dat je onderuit gezakt gaat zitten. Als je dus besluit om voor deze stoelen te kiezen, is het advies om goed op je houding te letten. Je wilt immers voorkomen dat je helemaal onderuit gezakt zit tijdens een diner.

Kuipstoelen

Tot slot hebben we nog de kuipstoelen. Kuipstoelen zijn momenteel enorm trending. Dit heeft te maken met het feit dat de stoelen luxe uitstralen en daarnaast erg comfortabel zitten. De vorm van de kuip zorgt ervoor dat je in een goede houding verkeert waardoor je niet in staat bent om scheef te zitten. Kortom, zeker een aanrader! Maar welke poten moet je hebben onder jouw eetstoelen?

Kijk naar de poten van mooie eetstoelen

Heb jij de vorm van je stoelen gevonden? Dan is het nu tijd om aandacht te besteden aan de poten van de mooie stoelen. Je kunt verschillende soorten poten kiezen. Zo heb je de keuze uit houten poten, metalen poten en wieltjes. 

Het voordeel van houten poten is dat de poten erg onderhoudsvriendelijk zijn. Daarnaast hebben de houten poten een natuurlijke uitstraling inclusief een stabiele zit. Wil je toch meer een stoere en industriële look? Dan is het aan te raden om voor de metalen poten te kiezen.

Poten met wieltjes blijken echter toch het meest populair te zijn. Dit komt omdat de stoelen hierdoor wendbaar worden waardoor je makkelijk van en aan tafel kunt schuiven. Mocht je voor deze stoelen kiezen, is het advies wel om de ondergrond schoon te houden. Als je dit niet doet bestaat er namelijk een kans dat je krasjes op de vloer maakt en dat wil je absoluut voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *