C:\Users\Admin\AppData\Local\Temp\Rar$DRa5140.10280\27162.jpg

Het tijdig ontdekken van een lekkage kan u ontzettend veel geld besparen en u kunt grote problemen voorkomen. Weet u hoeveel geld u zou moeten uitgeven om een lekkage in het plafond te verhelpen, nog groter zou de uitgave worden als het plafond volledig zou instorten. Denkt u dan niet alleen maar aan geld, maar iemand in huis kan ook ongeluk krijgen. Hier zijn er enkele tips die u kunt gebruiken om een lekkage tijdig te ontdekken.

  1. Controleer de water meter

De eerste en de beste manier om na te gaan of er een lekkage in uw huis is, is door de watermeter te controleren. Om dit te doen moet u als eerst alle kranen in het huis dicht doen alsook de hoofdkraan. Gaat u vervolgens naar de meter kijken en kijk als het ondanks alle kranen dicht zijn toch verandert. Als de meterstand redelijk snel veranderd wil dat zeggen dat u een grote lekkage ergens hebt. Ziet u geen beweging, wacht dan even twee uurtjes en ga dan nog eens kijken of de stand is veranderd. Is de meter na 2 uren niet verandert of heel langzaam dan wil dat zeggen dat u ergens een kleine lekkage hebt. Deze lekkage kan overal zijn. Zorg ervoor dat u de loodgieter meteen belt om langs te komen om deze lekkage te verhelpen, anders kan het grote problemen voor u veroorzaken. 

  1. Let op lekkende kranen

De meeste lekkages ontstaan bij kranen. Een versleten rubber is meestal de oorzaak van een lekkage.  Het moment u een lekkende kraan in huis hebt moet u het meteen vervangen. De rubber onder de handgreep van deze kranen is heel makkelijk te vervangen.  In alle bouwwinkels kunt u materialen vinden voor een goedkope prijs om deze rubber te vervangen. 

  1. Voer een visuele inspectie uit 

Zoals u weet heeft u in het plafond ook leidingen. Deze leidingen kunnen langzaam verslijten als die niet regelmatig onderhouden worden. Het is daarom belangrijk om regelmatig een eenvoudige visuele inspectie te hebben voor deze leidingen.  Het kost u niet veel tijd om in het plafond te gaan en deze leidingen te controleren. Heeft u geen tijd of wilt u het risico niet nemen om in het plafond te gaan dan kunt u beter de loodgieter inhuren om dit voor u te doen. 

  1. Let op vlekken op de muren van het huis

Het is ook verstandig om de muren in elke kamer van dichtbij te bekijken, als u opmerkelijke watervlekken of verkleuring opmerkt op de wanden, dan weet u precies dat er een verborgen lek ergens in uw huis is. Zo een kapotte leiding moet u meteen laten repareren. Lekkage in de wanden kan ook schimmel veroorzaken. Dit is niet goed voor de gezondheid van u en uw gezin. Wacht niet tot dat uw plafond volledig is ingestort of iemand erg ziek is geworden van de schimmel om de hulp van een loodgieter te vragen.