watervast plaatmateriaal

Klussen

Heb je net een nieuw huis gekocht? Dan moet er vast nog wel het een en ander geklust worden binnen voordat je hem gaat bewonen. Je wilt toch alles vaak even opfrissen en naar eigen smaak inrichten en opknappen.

Of wil je een overkapping plaatsen in de tuin? Misschien met als doel om de zomerdag ook nog buiten te kunnen blijven zitten als het wat frisser wordt of als het gaat regenen.

Bij veel klussen zul je met hout werken. Hout is een van de meest gebruikte basismaterialen bij het all round klussen.

Als je gebruik gaat maken van houten plaatmateriaal dan moet je op een aantal basiszaken letten om geen miskoop te doen en geen vervolgschade te krijgen.

Binnen of buiten klussen

Ten eerste is het belangrijk om te bepalen waar de klus gaat plaats vinden. Ga je op zolder een nieuwe vloer maken? Of ga je daar een extra slaapkamer creëren en ga je met plaatmateriaal een plafond maken? Dan werk je dus droog onder dak en zit het plaatmateriaal straks ook droog. Er zal geen water bijvoorbeeld in de vorm van regen bij kunnen komen. Je kunt dan volstaan met plaatmateriaal dan niet waterbestendig is.

Ga je echter op je tuinhuisje een nieuw dak van plaatmateriaal maken, dan moet je er wel degelijk rekening mee houden bij de aankoop van het plaatmateriaal. Je moet dan namelijk platen hebben die tegen water kunnen. Dit dak van het tuinhuisje zal namelijk regelmatig nat worden door de regen.

watervast plaatmateriaal

Als je binnen in een overkapping bijvoorbeeld iets met plaatmateriaal doet is het verstandig ook watervast plaatmateriaal te gebruiken. Ze zitten dan misschien wel onder een kap, maar aangezien een overkapping over het algemeen aan minstens 1 kant open is kan de regen er alsnog onder waaien.

Let op. Er zijn ook platen die als omschrijving hebben, watervast verlijmd. Dit houd echter meestal in dat deze platen alsnog niet voor gebruik buitenshuis zijn.

Overigens kun je ook voor binnen klussen watervast plaatmateriaal nodig hebben die wel degelijk watervast zijn. Denk daarbij met name aan toepassingen in de badkamer. Hier kan het water natuurlijk alle kanten op spetteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *