kinderbehang

Het leven van veel mensen kan enorm worden verrijkt met de verwachting van een kind. Je leven verandert voor altijd, in positieve zin. In plaats van zaken zoals je eigen leven, je carrière of je dagelijkse beslommeringen, wordt nu je kind de hoofdrolspeler in je leven. De komst van een kind, of het nu je eerste is of de tweede of derde, het vereist de nodige voorbereidingen. Zo moet je denken aan alles wat komt kijken bij het nieuwe leven dat zich binnenkort bij je gezin zal voegen. Uiteraard gaat het dan over zaken zoals babyvoeding, kleertjes, een wieg, speelgoed, dekentjes enzovoorts. Maar al deze spulletjes hebben ook een plek nodig. Deze plek is uiteraard de kinderkamer. En over deze kinderkamer en kinderbehang gaan we het hebben.

kinderbehang

Het kinderbehang op de kinderkamer

Een pasgeboren kind zal zeker in den beginne zijn of haar kamer zien als een veilige haven. Het is tenslotte te plek waar het kind slaapt, speelt en wordt voorgelezen. De algehele sfeer kan voor een groot gedeelte worden bepaald door het behang aan de muur. Het behang zal moeten voldoen aan een aantal zaken die belangrijk zijn voor het kind. Allereerst is het goed om te weten of het gaat over een jongen of een meisje. De verschillen in deze eerste periode zijn echter subtiel. Het gaat vaak over de algehele kleur die de sfeer van de kamer zal bepalen. Er zijn echter tegenwoordig geen regels meer die in lood gegoten zijn. Vele soorten behang zijn zeer geschikt voor zowel jongens als meisjes. Dat is wel zo handig als je bijvoorbeeld nog niet weet wat het gaat worden, of als je daar geen nadruk op wilt leggen.

Soorten kinderbehang

Er zijn eindeloos veel varianten beschikbaar. Zo zijn er varianten van een sprookjesbos met daarin dieren die zich daar vermaken. Of wat minimalistische oplossingen zoals een ijsjesbehang, waarin zich het patroon van diverse ijsjes herhaalt op een witte achtergrond. Wat ook een populaire keuze is, is een behang met auto’s en tractors, of juist dansende ballerina’s. Er zit eigenlijk geen grens aan wat kan. Vaak is het ook mogelijk om eigen ontwerpen aan te dragen die dan kunnen worden vervaardigd. Of foto’s waaruit het behang kan worden gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *