Hoe je gemakkelijk en snel je interieur verhuisd

Een nieuw huis is natuurlijk super leuk, maar tegelijkertijd kan verhuizen soms een hele opgave zijn. Indien je al eerder op jezelf hebt gewoond heb je over de tijd heen ook al heel wat spullen verzameld. Je kan ervoor kiezen om al deze spullen over te brengen naar je nieuwe woning, maar wellicht wil je ook wel wat nieuwe dingen aanschaffen. Hoe je het beste te werk kunt gaan? We geven hieronder een kort overzicht.

Meten is weten

Voordat je daadwerkelijk spullen weg gaat doen, is het handig om de ruimtes in de nieuwe woning nauwkeurig op te meten. Schrijf deze afmetingen in een boekje, zodat je ieder moment van de dag deze notities weer terug kunt vinden. Het kan ook zo zijn dat je naar een grotere woning verhuisd en je helemaal geen spullen weg hoeft te doen, slechts alleen extra aanvullen! Daarom is het afmeten van de ruimtes altijd verstandig om van te voren te doen, voordat je verder gaat in het proces.

Er kan altijd iets weg

Indien je na de afmetingen erachter bent gekomen dat er qua meubilair eigenlijk niets weg hoeft, kun je beginnen met het inpakken van de kleine dingen. Dit zijn bijvoorbeeld boeken die in de boekenkast staan of fotolijstjes op de planken. Van deze kleinigheden zijn er eigenlijk altijd dingen die weg kunnen. Soms is het moeilijk om hier afstand van te doen, maar het is aan te raden om dat toch te proberen. Er is dan weer ruimte voor bijvoorbeeld een nieuw boek die anders echt niet meer in de boekenkast zou passen. Deze spulletjes kun je naar de kringloop brengen of verkopen, zodat een ander hier van kan genieten.

Inschatten

Nu alle kleine dingetjes zijn ingepakt, heb je waarschijnlijk al aardig wat verhuisdozen gevuld. Je woning voelt nu een beetje kaal, maar dat is meer dan normaal als er een verhuizing voor de deur staat. Nu slechts het grote geschut nog in de woning staat met een paar opgestapelde verhuisdozen er naast, kun je de inschatting maken of je ook extra vervoer moet regelen ja of te nee. Zo kun je wellicht een auto huren / busje huren of ken je mensen die met hun grote bus wel een handje zouden willen helpen. Probeer dit ruim van te voren te regelen, zodat je op de dag van de verhuizing niet voor grote verrassingen staat.

Denk om de betaling

Indien je besluit om een auto of een bus te huren bij een verhuurbedrijf, moet je er wel rekening mee houden dat je bij veel bedrijven met een creditcard moet betalen. Vaak kun je het huurbedrag nog wel contant afbetalen, maar de borg wordt bijna altijd van de creditcard afgetrokken. Heb je geen creditcard tot je beschikking? Ga dan niet speciaal voor je verhuizing eentje regelen. Een auto huren zonder creditcard is bij sommige verhuurbedrijven wel mogelijk. Dit vergt alleen goed vooronderzoek.