De voordelen van vloercoating op een rij

De afgelopen weken heb ik mijn woning helemaal omgegooid. Zo hebben wij een flinke verbouwing achter de rug waarbij wij veel verschillende ruimtes hebben aangepakt. Van de zolder tot aan de kelder en ook de tuin hebben wij aangepakt. Ik wist van tevoren niet precies hoe alles zou gaan lopen en ik ben ontzettend tevreden met het eindresultaat. Iets waarover ik het graag wil hebben is de vloercoating die ik in twee woonruimtes heb toegepast. Zo heb ik een grote garage waarin ik graag klus aan verschillende projecten en deze heb ik voorzien van een nieuwe laag vloercoating. Ook de bijkeuken heb ik met vloercoating opgeknapt en ik vertel je graag wat de voordelen hiervan zijn. Lees je mee?

Vloercoating is gemakkelijk in onderhoud

In veel ruimtes zoals fabrieken, keukens, showrooms en garages wordt vloercoating toegepast. Dit komt omdat de coating bestaat uit epoxyhars welke slijtvast en dampdicht is en daarnaast bestand is tegen verschillende chemicaliën. Hierdoor kunnen vloeistoffen zoals benzine, vet en olie gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Hygiëne is in veel verschillende ruimtes ontzettend belangrijk en het schoonhouden van de vloer is daar een belangrijk onderdeel van. Vooral in keukens bijvoorbeeld waar met voedsel wordt gewerkt is het heel prettig om vloercoating aan te brengen. Door de strakke laag die goed hecht is het makkelijk om alles schoon te houden. Vloercoating hecht op de meeste ondergronden zoals beton, hout, metaal en tegels. Soms is het raadzaam om eerst een primer op de ondergrond te smeren, lees je hier van tevoren altijd goed over in! 

Hoe breng je vloercoating aan? 

Wat ik van tevoren niet wist is dat vloercoating heel gemakkelijk is om aan te brengen. Met een verfroller breng je de coating aan op de ondergrond en eventueel kan daar later een antislipkorrel overheen worden aangebracht. Al binnen 10 uur zijn de meeste vloeren beloopbaar, maar hiervoor zou ik wel altijd in overleg gaan met de verkoper. Zelf win ik mijn adviezen altijd in bij Mr.Boat. Zij helpen je graag op weg en geven bijvoorbeeld tips over het verschil tussen een epoxy vloer en een epoxy gietvloer. Dit zijn onderwerpen waar ik vroeger nooit verstand van had en door je in te lezen en informatie over op te vragen krijg je vanzelf een goed beeld van alle mogelijkheden.

Persoonlijk ben ik zeer blij met de vloercoating in mijn garage en ik kan dit product dan ook aan iedereen aanbevelen. Let erop dat je van tevoren de juiste informatie opvraagt zodat je weet hoe je met dit product om moet gaan. Succes!