Goede voornemens: meer planten

De laatste dag van het jaar. Een goed moment om te reflecteren over het afgelopen jaar en je nieuwe voornemens nog een keertje door te nemen. Hoewel je je misschien had voorgenomen om juist minder planten te adopteren, na deze blog denk je daar waarschijnlijk anders over. Je hebt immers simpelweg nooit genoeg planten. In deze blog lees je welke hippe kamerplanten echt niet kunnen missen in je collectie.

De Curio Mount Everest

Je zou het niet verwachten, maar de Curio Mount Everest komt uit het zuiden van Afrika. Deze groene krachtpatser is er voor gemaakt om te leven bij iemand die nog geen groene vingers heeft ontwikkeld. Het is namelijk een makkelijke plant die wel tegen een stootje kan. Hij staat vanwege zijn afkomst het liefst de hele dag in het zonnetje en drinkt om de twee weken een slok water. Hij zal ook het mooist groen blijven als hij voldoende zon blijft krijgt en niet geen temperaturen onder de 5 graden meekrijgt.

Kurkentrekkergras

Deze groene held heeft een heerlijke naam. In de volksmond heet hij kurkentrekkersgras, maar officieel is het een Juncus Liebeslocken. Zoals de naam doet vermoeden valt deze plant op door zijn kurkentrekker vormige sprietbladeren. De plant leeft normaal gesproken langs een moeras. Het is daarom dat hij het liefst een vochtige omgeving heeft. Zorg dus dat je potgrond altijd nat of vochtig is. Wanneer hij te weinig water heeft dan zie je dit aan de bladeren. Deze zullen dan aan de top een bruine verkleuring krijgen. Tijd om wat extra water te geven! Toch kan hij ook prima in de zon staan, een meter van het raam ongeveer. Je zal zien dat de plant snel groeit en je kamer een wilde uitstraling geeft.

De Monstera Deliciosa Tauerii

De monstera, beter bekend als de gatenplant, is een echte diva voor bij je collectie. De laatste tijd is de gatenplant in populariteit gestegen. Hij staat er ook om bekend makkelijk te zijn, maar persoonlijk ben ik het hier niet helemaal mee eens. De gatenplant moet wel echt precies op de juiste plek staan anders is hij niet blij. Je kunt dus het beste een tijdje de plant op verschillende plaatsen laten staan, om zo te kijken waar hij het beste groeit. De bladeren zouden dan in een mum van tijd groot moeten worden. Uiteindelijk kan de De Monstera Deliciosa Tauerii wel meer dan een meter worden. Een echte topper als slaapkamer plant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *