Geen zin in onderhoud aan de tuin? Ga voor een kunst buxus

Als het gaat om planten en bloemen maken we een simpel onderscheid: echte bloemen en planten, en kunstplanten. Kunstplanten hebben vele voordelen. Het is om die reden dat er ook veel mensen kiezen voor een kunst buxus in plaats van een echte buxus als haag of als losse plant in de tuin.

Weinig onderhoud

De voordelen van een kunst buxus

Een haagplant zoals de buxus ziet er prachtig uit maar heeft ook nadelen. Het kost onderhoud. Daar moet je maar net zin in hebben. Wie echt geen groene vingers heeft of gewoon totaal geen zin heeft om de haag te trimmen zo nu en dan, is de kunst buxus een absolute oplossing. Maar er zijn nog meer redenen om voor een kunstplant te gaan. Het is namelijk bij een echte plant altijd mogelijk dat deze dood gaat. Dat is hartstikke vervelend want dan moet je de plant vervangen. En dat kan flink in de kosten lopen. Een kunsthaag gaat niet dood, ook niet als het te lang vriest of juist bloedheet is. Dat scheelt je onder de streep dus geld en tijd. Bovendien ziet een kunst buxus er altijd mooi uit en krijgt deze plant geen bruine bladeren.

Altijd groen

Nadelen van de kunst buxus 

Een veelgehoorde klacht over kunstplanten en kunstbloemen is dat ze er zo nep uitzien. En bij sommige kunstplanten is dat ook het geval. Echter, dankzij moderne technieken zijn er ook kunstplanten die echt amper van echt te onderscheiden zijn. Je ziet dus helemaal niet dat die mooie haag in je tuin nep is.