Met een prachtige grote tuin is het perfect om je eigen planten te zaaien die je vervolgens in je eigen tuin kan plaatsen. Je kunt hierbij denken aan het laten groeien van planten, bloemen en natuurlijk groente en fruit! Om het uiteindelijk in je eigen tuin te plaatsen moet je eerst klein beginnen door deze zaadjes in kleine bakjes te zaaien. 

Begin klein

Het is tijd om aan de slag te gaan! Stroop je mouwen op en ga allereerst naar een tuinzaak. Het is slim om allereerst op zoek te gaan naar kleine bakjes, potgrond en natuurlijk de zaadjes die je wil zaaien. Je kunt ervoor kiezen om direct een kas te kopen waar je deze potjes met plantjes neer kan zetten. Tenzij je ze eerst binnen plaatst achter een raam met veel zon. Beginnende plantjes hebben namelijk veel zon nodig!

Verpotten

Wanneer de plantjes groter worden, is het noodzakelijk om deze verpotten in grotere potten. Zodoende kunnen de wortels en de plantjes verder groeien en kun je er zelfs voor kiezen om de bakken vast in de tuin of in daktuinen te plaatsen. Kijk voor inspiratie eens bij Rodenburg Tuinen! Let erop dat je dit op de juiste manier doet, anders is de kans aanwezig dat de plantjes zullen sterven.

In de tuin

Na een paar maand is het zover, het moment waar je zolang op hebt gewacht is daar. De plantjes zijn zo groot dat je deze in de tuin kan plaatsen en volop kan genieten van je eigen tuinier vaardigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *