Een gietvloer betonlook is geschikt voor elke woning!

Denk jij bij een gegoten vloer hoofdzakelijk aan moderne en minimalistische woningen? Of ben jij van mening dat een gietvloer betonlook enkel geschikt is voor een nieuwbouw of een totale verbouwing? Dan willen wij met dit artikel dit misverstand even uit de wereld helpen. Gegoten vloeren zijn namelijk geschikt voor elke woning, welke stijl ook en hoe groot je huis ook is. Uiteraard kun je met gietvloeren je eigen stijl bepalen. Er zijn diverse soorten gietvloeren betonlook. Maar welke vloer kies je dan precies?

Kies de perfecte gietvloer betonlook

Het type van gegoten vloer is afhankelijk van de bestemming van het pand of soms ook zelfs van de bestemming per kamer. Zo zal een vloer in een woning voor senioren aan andere eisen moeten voldoen dan in een woning van een gezin met kleine kinderen. Voor bedrijfspanden, kantoren, werkhuizen of showrooms kiest men immers ook een ander type vloer dan voor een woning. Vloeren in betonlook zijn voor alle stijlen van woningen geschikt. Je kunt immers de tint van de vloer zelf kiezen. Zo kun je voor een moderne woning een strakke lichtgrijze vloer kiezen, terwijl je voor je landelijke of industriële pand een donkerdere vloer kiest. Op die manier stem jij je vloer volledig af op je eigen stijl.

Welke soorten gietvloer bestaan er zoal?

Een gietvloer van epoxy is zeer sterk maar het materiaal is zeer hard. Ze worden op bestaande vloeren aangebracht om deze te egaliseren. Doordat het materiaal zo hard is, kan het gebeuren dat de vloer na verloop van tijd scheurt. Dit gebeurt hoofdzakelijk als de ondergrond niet stabiel is. Deze vloeren worden dan ook minder gekozen voor privé woningen.

Een cementvloer bestaat uit een dun laagje cement, chemische stoffen en bindmiddelen van 6-8 mm dik dat over de bestaande vloer of op een nieuw aangelegd oppervlak wordt aangebracht. Ze worden ook wel bij de gegoten vloeren gerekend, maar in principe zijn het niet echt gietvloeren. Er komt veel handwerk bij kijken en het is niet altijd eenvoudig om een dergelijke vloer perfect egaal te krijgen. Meestal worden deze vloeren nog afgewerkt met een laag epoxy of PUR. Dit type van vloeren wordt gekozen voor ruimtes waar niet zo heel veel over de vloer gelopen wordt.

Polyurethaan (PUR) vloeren zijn zeer sterk en vooral elastisch. Ze overbruggen scheuren en gaatjes in de ondergrond. Doordat ze zo elastisch zijn, worden ze vaak aangeraden bij vloeren met vloerverwarming. Dit type van vloer is slechts 3-5 mm dik. Het is een ideale vloer om bovenop een bestaande vloer aan te brengen. Hij voelt comfortabel aan en dit is een groot pluspunt voor bijvoorbeeld gezinnen met jonge kinderen. Deze gietvloer voelt niet koud aan, de kinderen kunnen er makkelijk op spelen. Het is dan ook één van de meest gevraagde gegoten vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *