zonnepanelen vergelijken

Aantrekkelijke voordelen en een lage energienota

Voor wie zonnepanelen gaat plaatsen zijn er een aantal aantrekkelijke regelingen in omloop. Je wordt als ware beloont voor het maken van deze energiezuinige keuze. Als je geschikte zonnepanelen vergelijken gaat zul je bij aankoop dus ook weinig geld kwijt zijn aan belasting door gunstige energie belastingaftrek. Als je gaat salderen lever je ongebruikte stroom terug aan het net. Dan worden er ook geen kosten in rekening gebracht. Deze regeling wordt wel stapsgewijs afgebouwd vanaf 2023 tot 2031.

zonnepanelen vergelijken

Postcoderoosregeling

Deze regeling bestond tot april 2021. Er is nu een nieuwe regeling voor in de plaats gekomen namelijk de “Subsidieregeling coöperatieve energieopwekking”. Hierbij kunnen coöperaties belastingvoordelen inwinnen. Deze subsidieregelingen is voor Vereniging van Eigenaren en de energie coöperaties als zij duurzame energie gaan opwekken. Dit kan via zonnepanelen, waterkracht en wind. Het gaat om een samenwerkingsverband in de omgeving of buurt waar organisaties en mensen samen werken aan een duurzaam leefklimaat. De fiscale voordelen lopen op en de tarieven worden zo extra aantrekkelijk.

Energiebespaarlening

Met zonne-energie en andere duurzame tools kun je als VvE lid van de energiebespaarlening gebruik maken. Deze is voor duurzame huizen en appartementencomplexen en de VvE. Voor elk appartement geld een lening van 65.000 euro om deze duurzaam energiezuinig in te richten. Hierover geld een rente van 1,81%. Daarnaast kun je profiteren van persoonlijke begeleiding met deze regeling.

De normale landelijke subsidie op zonnepanelen is gestopt. Maar toch blijft het met bovenstaande regelingen aantrekkelijk om zonnepanelen aan te gaan schaffen en te vergelijken. Zonnepanelen vergelijken kan via internet met wat handige gegevens zoals de gezinssamenstelling, het type dak en het verwachte jaargebruik.

BTW terugvragen

Een ander groot pluspunt is dat je weer veel voordeel uit je investering kan halen met 21% BTW teruggave van het aankoopbedrag. Dit kan oplopen tot enkele honderden euro’s. Ga voor goede kwaliteit. Je rendement wordt hierdoor hoger. Het zal iets meer kosten maar je krijgt er lage energiekosten voor in de plaats. Sommige gemeentes keren ook groene leningen uit voor zonnepanelen. Verder zijn er duurzaamheidsfondsen waar je lid van kunt worden om voordelen uit jouw duurzame oplossing te halen. Verder moet je ook rekening houden met rente op leningen. Je kunt beter kiezen voor een renteloze lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *