Misschien heb je net je eerste huis gekocht met tuin. Als je een tuin hebt, zul je het moeten onderhouden. Dat kan soms erg tijdrovend lijken, maar in de praktijk hangt dat af van de planten in je tuin en de grootte van je tuin. Als je geen idee hebt over het onderhouden van een tuin, dan is het belangrijk dat je leert over de basisprincipes van tuinieren. Gelukkig ben je in deze blog aan het juiste adres, want hier kun je er alles over lezen! Wil je meer informatie over de basis van het onderhouden van je tuin? Vind er meer informatie over in deze blog.

Voorjaarsonderhoud

Het voorjaar is het seizoen waar de bloemen en planten weer beginnen te bloeien. Ook is het voorjaar een belangrijk seizoen voor het onderhoud van het gazon. Het is essentieel dat je grasmat er goed uitziet, want het is het visitekaartje van je tuin. Voor een mooi gazon moet je meer doen dan alleen regelmatig maaien. Het is belangrijk dat je gazon genoeg water en mest krijgt, want dan kan het beter groeien. Een gazon aanleggen en onderhouden is een tijdrovend werkje, en niet iedereen heeft zin om het zelf te doen. Je kunt het daarom ook uitbesteden aan W & W Tuinen. In het voorjaar moet ook de rest van de tuin onderhouden worden, de bodem moet bijvoorbeeld losgemaakt worden zodat het gras beter kan groeien.

Bemest je tuin in het voorjaar

Je kunt je tuin het beste laten bemesten in het voorjaar. Het voorjaar is namelijk het seizoen waarin planten hun belangrijkste voedingsstoffen binnenkrijgen zodat ze kunnen groeien. Planten groeien optimaal met behulp van bemesting, en het is daarom slim om je tuin elke lente te bemesten. Er zijn verschillende mestsoorten, zoals kunstmest en organische mest. Organische mest is beter voor de bodem van je tuin en de planten, maar kustmest werkt sneller. Een nadeel van kunstmest is wel dat het je planten minder sterk maakt. Voor meer advies kun je contact opnemen met je Hovenier in Hellevoetsluis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *