Deurcilinders vervangen

Wanneer je nieuwe deurcilinders hebt gekocht is het natuurlijk wel zo handig om te weten hoe je deze in je deur zet. Gelukkig is dit niet zo lastig en daarom is het ook niet zo lastig om uit te leggen.

Het enige wat je nodig hebt is een kruiskop schroevendraaier en natuurlijk je nieuwe deurcilinders. Je kan de deur gewoon in de scharnieren laten zitten, hier komen we allemaal niet aan. Deurcilinders zitten slechts met 1 schroef vast in het slot. De schroef die onder het nachtschoot zit, moet je helemaal los draaien en er uit halen.

Steek nu de sleutel in de deurcilinder en draai iets naar links of naar rechts, als het goed is voel je dan dat je de deurcilinders iets naar je toe kan trekken. Wanneer de deurcilinders niet los komen dan komt dit waarschijnlijk doordat de cilinder klem zit tussen de deurschilden. Door de schroeven van het deurbeslag iets losser te draaien komt de deurcilinder vaak los.

Wanneer je een knopcilinder hebt gekocht kan je de deurcilinders natuurlijk zonder sleutel vervangen, door naar rechts en naar links te draaien met de knop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *