De nieuwste trends luxe woonaccessoires vind je hier!

We zagen ze in 2020 al schoorvoetend onze interieurs binnenkomen: de luxe woonaccessoires. Luxe sierkussens, vloerkleedjes, lijsten van spiegels en schilderijen, vazen, schotels of kaarsenhouders, ze worden dit jaar uitgevoerd in luxueuze materialen. We hadden het al over de New York style of de bling-bling trend. Voor 2021 staat het vast: luxe meubelen en accessoires zijn een must in je woning. Maar hoe ga jij je woning inrichten in deze stijl? In dit artikel kom je er alles over te weten en lees je een heel aantal tips. Laat je inspireren en creëer je eigen luxe-wereldje.

Luxe woonaccessoires, kies zorgvuldig je materialen en kleuren

Als je een kamer in deze luxe stijl betreedt, vallen onmiddellijk de kleuren op. Wit, zwart en vooral veel goud zijn de hoofdkleuren. Af en toe kom je ook wel eens grijs en zilver tegen. Het geheel ademt één en al charme en luxe uit. Gouden meubelen en accessoires in je interieur, denk je? Ja hoor! Als het goud op de juiste manier gebruikt wordt, is het gewoon perfect stijlvol. Beeld je eens een volledig witte kamer in waarin je luxe sierkussens in goud vindt. Deze kussens vallen enorm op. Denk je anderzijds een kamer in met veel meubelen en accessoires in goud. Dezelfde sierkussens vallen veel minder op. Ze gaan op in het geheel en dat maakt dat ze pas echt goed tot hun recht komen. De materialen die je voor je luxe woninginrichting uitkiest zijn eveneens luxueus. Denk aan zijde, damast, fluweel, organza of brokaat. Klinkt dit chique in je oren? Inderdaad, deze stoffen zijn ook gewoon chique. Ze horen bij je chique bling-bling woninginrichting.

Je woonaccessoires in je interieur integreren

In principe is deze stijl een vrij makkelijke stijl om te creëren. Je begint met de basis goud en hier en daar creëer je accenten door een andere kleur toe te voegen. Bij je gouden muren en meubelen kies je bijvoorbeeld luxe sierkussens met goud en wit. En je kiest siergordijnen en een poef uit dezelfde stof. Of kies een muurdecoratie in goud, wit en zwart. Ook je vloerkleed kun je gerust in goud met een andere kleur kiezen. Je creëert zo veel of zo weinig contrasten als je zelf wilt. Denk ook aan tafeldecoratie en zelfs gebruiksvoorwerpen in de keuken. Het mag allemaal een beetje ‘overdreven’ lijken. Het is misschien wel even wennen in het begin, maar na een tijdje ontdek je dat een dergelijk interieur enerzijds glamour, maar anderzijds ook een zalige rust uitstraalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *