Er is niets beter dan ontspannen op een zonnige dag en je favoriete boek lezen. Maar wat als je binnen bent en de beste bureaulamp nodig hebt om te studeren? Hoe vind je de beste leeslampen die je ogen beschermt?

Een lamp kopen lijkt misschien een gemakkelijke taak. Dan realiseer je je dat discussies over lampen en verlichting een eigen woordenboek nodig hebben. Als je dan eenmaal naar meer dan vijf lampen hebt gekeken (omdat je moet vergelijken!), Beginnen ze allemaal samen te smelten tot één.

Maakt u zich geen zorgen! Als je nog nooit hebt gehoord van lumen, kleurtemperatuur of Kelvin-bereiken, hoef je je niet overweldigd te voelen!

Het vinden van de juiste verlichting kan het verschil maken door bijvoorbeeld een goede leeslamp. maakt tijdens het lezen of studeren. Je hebt misschien gehoord dat natuurlijk licht het beste is om in te lezen. En vaak is dit correct. Pas in de afgelopen 100 jaar is kunstmatige verlichting op grote schaal beschikbaar gekomen. Voordat Alexander Lodygin in 1874 de gloeilamp creëerde, wat veel langer duurde voordat het gemeengoed werd, lazen mensen bij zonneschijn, kaars, enzovoort. Deze lichten kunnen echter behoorlijk zwak zijn. Ze zijn ook alleen op bepaalde tijden verkrijgbaar en hebben een korte tijdslimiet (daglicht / de kaars brandt uit.) Zelfs gasverlichting had zijn nadelen. Het zou bijvoorbeeld gevaarlijk kunnen zijn! Naarmate de verlichting zich heeft ontwikkeld, zijn we gaan begrijpen dat het licht dat je leest een directe invloed kan hebben op hoe je zich voelt en hoe jouw ogen worden beïnvloed. Dit is alsof Apple het blauwlichtfilter op hun iPhones plaatst. Blauw licht houdt je hersenen gestimuleerd, waardoor je ‘s nachts moeilijker kunt slapen.

Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het niet hebben van de beste leeslampen en jezelf laten lezen bij weinig licht de kans op bijziendheid kan vergroten. Je hebt het waarschijnlijk zelf gevoeld nadat je bij weinig licht had gelezen, omdat jouw pupillen zich verder moeten verwijden om de woorden te kunnen lezen. Als je omhoog kijkt, kunnen items en tekst in de verte een tijdje wazig lijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *