Voor wie een houtsoort wil kiezen voor een toepassing in het interieur, kunnen de keuzes overweldigend zijn. Vuren, eiken, berken of tropisch hardhout? En wat is gemelamineerd spaanplaat eigenlijk? Geen nood! In deze blog leg ik uit wat de kenmerken zijn van deze houtsoorten en geef ik advies over welke houtsoort het beste bij uw interieur past!

Houtsoorten voor binnen en buiten

Ten eerste is het een heel verschil of de houtsoort nodig is voor binnen dan wel buiten. Binnen zijn vuren- of eikenhout uitstekende keuzes als houtsoort voor uw interieur. Voor buiteninterieur zou ik een hardhout willen adviseren. Tot een tijdje geleden ging men vaak voor tropisch hardhout, maar dat kan eigenlijk niet meer. De Amazone wordt in hoog tempo ontbost en of het nu een label draagt of niet, je bent er nooit zeker van dat er geen schade aan het milieu is berokkend om uw hout te verkrijgen. Een betere keuze is daarom Europees hardhout. Dit is kwalitatief net zo goed als tropisch hardhout, maar in Europa zijn de zaakjes een stuk beter op orde dan in Brazilie. Europees hardhout is robuust en gaat lang mee. Daarmee is het een goede optie voor al uw interieurtoepassingen buitenhuis.

Gemelamineerd spaanplaat als duurzame en kwalitaief goede optie voor binnen

Wat houtsoorten voor toepassingen binnen het huis betreft, zijn eiken- en vurenhout zoals gezegd prima houtsoorten. Deze houtsoorten komen vaak uit ons eigen kikkerlandje, of uit een van de Scandinavische landen. Ze maken deel uit van productiebossen waarvan de herbeplanting goed verzorgd is. Qua duurzaamheid is het hierdoor een verantwoorde keuze. Ook berkenhout is een geschikte houtsoort. Verder wil ik u attent maken op een vreemde eend in de bijt. Wie duurzaamheid en milieuvriendelijk extra belangrijk vindt, zou ik namelijk willen adviseren om eens naar Gemelamineerd spaanplaat te kijken. Dit is geen specifieke houtsoort, want gemelamineerd spaanplaat bestaat uit houtsnippers die dicht op elkaar zijn geperst. Aan de buitenkant zit een laagje melamine. Het voordeel ten opzichte van vuren- of eikenhout is dat het mogelijk is om de spaanplaat elke kleur te geven. Zo is er onder andere de keuze tussen geel, groen en ivoortinten. Zo kunt u alle kanten op met platen van gemelamineerd spaanplaat. Meubilair, wandpanelen of kasten. Gemelamineerd spaanplaat is voor ieder van deze toepassingen geschikt. Gemelamineerd spaanplaat is hierdoor qua prijs, kwaliteit en milieuvriendelijkheid de beste keuze voor houtsoorten in interieur voor binnen, zoals Europees hardhout dat is voor buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *