Gehard glas op maat

De angst voor glasscherven die kunnen ontstaan bij bijvoorbeeld het breken van een ruit of een glazen douchewand is heel reëel. Dergelijke scherven kunnen namelijk voor ernstige lichamelijke verwondingen zorgen waarmee je waarschijnlijk meteen naar de spoedeisende hulp zult moeten en waarvan je soms zelfs niet eens geheel kunt herstellen. Wat dat betreft is het zaak om vooral bij gevoelige glasdelen, zoals bij douchewanden, autoruiten en laag geplaatste ramen het geval is, voor gehard glas te gaan. Als een stuk gehard glas namelijk al breekt, dan valt dit in duizenden kleine korrels uiteen. Deze korrels zijn ook nog eens niet scherp. De kans op verwondingen is daardoor nihil bij een dergelijk ongeluk. In de volgende alinea lees je wat de andere voordelen zijn als je gebruik maakt van een stuk gehard glas op maat.

Gehard glas op maat

Andere goede redenen om voor gehard glas te kiezen

Ook om de volgende redenen is het aan te raden om waar mogelijk voor gehard glas (ook wel veiligheidsglas genoemd) op maat te gaan:

  • Gehard glas presteert uitstekend bij zowel zeer lage als extreem hoge temperaturen (tot zeker tweehonderd graden Celsius). De kans op een zogeheten thermische breuk is daarmee nagenoeg afwezig.
  • Gehard glas heeft een zeer hoge buigbreeksterkte.
  • Gehard glas is bestand tegen een extreem hoge druk.
  • Alleen al het laten plaatsen van een raam dat van gehard glas is gemaakt zorgt voor een groter gevoel van veiligheid en geruststelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *