Alles wat u moet weten over IR panelen

Wat een huis comfortabel maakt is warmte. De warmte van een liefdevol gezin, maar ook de warmte die uw huis biedt als het buiten vriest, sneeuwt of regent. Thuiskomen na een lange dag en uw handen langzaam op voelen warmen, dat is waar het allemaal om draait. U wilt dat deze warmte zo natuurlijk mogelijk voelt; zo écht mogelijk, want daar zit des te meer comfort in. Wie het over natuurlijke warmte heeft, heeft het over IR panelen. Denkt u eraan om over te stappen op IR panelen? Twijfelt u of het bij u past? Of hoort u er zo nu en dan over, maar weet u eigenlijk niet goed wat het nu precies is? Dan is dit artikel voor u. 

Wat is IR verwarming?

IR verwarming is een afkorting voor infrarood verwarming. Dit is verwarming van een huis door middel van elektrische panelen. Net als de zon stralen deze panelen warmte uit, een warmte die wordt opgevangen door de oppervlaktes en meubels in een huis. Objecten slaan warmte tot drie keer langer op dan lucht, waardoor je er erg zuinig mee om kunt gaan. Daarnaast voelt de warmte aangenamer en natuurlijker in vergelijking met andere manier van verwarming. Denk maar aan hoe de ruimte voelt als de eerste lentezon erop staat, en hoe fijn dit op het lichaam voelt in vergelijking tot de warmte die van een kachel op cv af straalt. Dit gevoel zorgt voor meer comfort en ontspanning dan traditionele verwarming.

Verwarmen met IR is slim en zuinig

Er zijn allerlei voordelen van IR die vele mensen niet kennen. Bijvoorbeeld dat u met IR minder risico loopt op schimmel op muren en dat het allergische reacties kan verminderen, doordat er geen stof wordt verplaatst door de wervelende lucht. DIt is bij traditionele verwarming wel het geval. 

Maar het grootste voordeel van IR verwarming en nano infrarood panelen, naast het gevoel van natuurlijke warmte, ligt toch ergens anders. WIst u dat u met IR verwarming namelijk uitstekende controle heeft over de temperatuur én het energieverbruik? Dit maakt IR verwarming niet alleen comfortabeler dan traditionele verwarming, maar ook nog eens een stuk zuiniger. Vele mensen komen er door IR warmte pas achter dat er per jaar een aanzienlijke besparing mogelijk is op hun energieverbruik, in vergelijking met het gebruik van traditionele verwarming. Door de goede controle heeft u altijd precies de gewenste temperatuur, en wordt de warmte toch zo zuinig mogelijk ingezet, waardoor u nooit energie of warmte verspilt en u thuis toch altijd in de perfecte temperatuur omstandigheden verkeert.